ΕΥΕΞΙΑ & ΚΡΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα βότανα βρίσκονται πάντα στο κρητικό τραπέζι, σαν βασικό στοιχείο της Κρητικής διατροφής. Τα βότανα στην Κρήτη είναι κομμάτι της καθημερινότητας των ανθρώπων και άρρηκτα συνδεδεμένα με την καλή υγεία και την μακροζωία.

Η διατροφή για τους Κρητικούς βασίζεται στα προϊόντα που παράγει η γη, δηλαδή άφθονα βότανα, κηπευτικά, χόρτα και λαχανικά, που αρωματίζουν το φαγητό και εκχυλίζονται για να δώσουν ένα θρεπτικό αφέψημα. Η καθημερινή κατανάλωση τους δίνει ενέργεια στον άνθρωπο και βάζει το δικό της λιθαράκι στην μακροζωία.

Πέραν από την υγεία του σώματος, τα βότανα συσχετίζονται και με την προάσπιση της ψυχικής μας υγείας και την ενίσχυση της πνευματικής μας λειτουργίας. Η κατανάλωση ενός ζεστού αρωματικού ροφήματος χαρίζει διαύγεια, ζωτικότητα και καλή διάθεση. Άλλωστε μία βόλτα στα κρητικά χωρία είναι αρκετή για να μοιραστείτε στιγμές χαράς και ζεστασιάς με τους ντόπιους σε ένα κρητικό καφενείο πίνοντας ένα ζεστό αφέψημα.

Η άριστη υγεία και ευεξία των Κρητικών οφείλεται στην παραδοσιακή διατροφή τους και στον υγιεινό τρόπο ζωής τους. Ένας τρόπος ζωής στον οποίο αξίζει να στρέψετε το ενδιαφέρον σας και να τoν ακολουθήσετε.